Prestrelka na Horehroní: Podbrezová a Košice strelili osem gólov

PODBREZOVÁ – FK Železiarne Podbrezová potvrdil úlohu favorita a v deviatom kole Niké ligy zdolal nováčika FC Košice 5 : 3 (2 : 1).

Podbrezová a Košice potešili fanúšikov ôsmimi gólmi. Foto: FB Podbrezová

V druhej minúte sa do vzduchu zavesil Assinor a Putnockého zachránila žrď. V piatej minúte Putnocký vyboxoval center Galčíka z rohu, čím založil kontru. Golikov mohol byť sám pred Ludhom, ale veľmi zle si spracoval loptu. V šiestej minúte sa lopta po rohu odrazila a Šindelář mieril volejom pod brvno; Ludha zachránil. V jedenástej minúte sa Kabongo ocitol sám pred Putnockým, ktorého prekonal prudkou strelou, český útočník sa však nachádzal v ofsajde.

V trinástej minúte hlavičkoval Lačný a hostia viedli 1 : 0. V 27. minúte Kabongo mohol páliť spred päťky, ale prihral doľava, odkiaľ Blahút prestrelil rukavice Putnockého – 1 : 1. V 36. minúte Kabongo išiel na Putnockého, ale ešte nabil Blahútovi, ktorý mal pred sebou prázdnu bránu – 2 : 1. V 43. minúte Blahút mohol zavŕšiť hetrik, ale mieril tesne vedľa vzdialenejšej žrde. V nadstavenom čase Assinor vo veľmi dobrej pozícii tesne minul priestor troch žrdí.

Mohlo by vás zaujímať

V 53. minúte sa zoči-voči Ludhovi nepomýlil Faško – 2 : 2. V 59. minúte sa Kováčik dostal k centru na zadnú žrď a loptu v páde nasmeroval na bránu. Putnocký reflexívne zareagoval a chytil. V 62. minúte Blahút pred päťkou zakončil z prvej, ale veľmi dobre zakročil Putnocký. V 63. minúte po rohu Podbrezovej nasledoval rýchly brejk Košíc. Po situácii dvoch proti dvom si Gallovič zasekol Blahúta a strelou do rohu prekonal Ludhu – 2 : 3.

V 71. minúte Assinor prudko pálil pod brvno, no zahviezdil Putnocký. V 81. minúte Ridwan napriahol z hranice šestnástky, trafil hráčov súpera a hlavný arbiter nariadil pokutový kop za ruku Joneca. Situáciu ešte preveroval VAR. Špyrka poslal prudkú ranu tesne nad trávnikom. Jej smer síce Putnocký vystihol, ale nedokázal zasiahnuť – 3 : 3. V 86. minúte Okunola jemným tečom strhol vedenie na stranu železiarov – 4 : 3.

V 89. minúte pálil z ľavej strany pokutového územia Liener. Ludha loptu vyrazil pred seba, ale Šindelář vo výskoku nedokázal trafiť prázdnu bránu. V 90. minúte Košice nevyužili veľkú šancu na vyrovnanie a inkasovali. Assinor poslal hlavičku v strede poľa na Kuzmu, ktorý mu loptu vrátil do veľkého vápna a africký útočník ju poslal k žrdi. Podbrezová zvíťazila nad Košicami 5 : 3.

(onlajny.eu)


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok