Dve penalty, jeden gól: Slovan triumfoval v Ľubľane

ĽUBĽANA – V druhom kole skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy zvíťazil ŠK Slovan Bratislava na pôde Olimpije Ľubľana 1:0 (0:0) a urobil veľmi dôležitý krok k postupu zo skupiny A.

V 23. minúte Blackman vošiel do 16-ky a prihral Kankavovi, ktorý našiel Weissa. Tomu však lopta skĺzla a v dobrej pozícii ju netrafil. V 26. minúte Čavrič išiel sám na bránu a Vidovšek útočníka fauloval. Nasledoval pokutový kop pre Slovan. Weiss ho nepremenil, pretože gólman Ľubľany jeho pokus po svojej pravej strane vystihol. V nadstavenom čase prvého polčasu Slovan dobre zahral štandardnú situáciu. Čavričovu koncovku zblízka z uhla a z prvej Vidovšek dokázal vytlačiť.

V 49. minúte Weiss dostal prihrávku na biely bod, a v ideálnej pozícii vysoko prestrelil. V 53. minúte ten istý hráč išiel sám na bránu, zoči voči Vidovšekovi však zlyhal. Akcia pokračovala. Barseghjan to kopol nad, Vidovšek ho fauloval a belasí mali ďalšiu penaltu. Tentoraz si vzal loptu Čavrić a nedal Vidovšekovi šancu. Domáci brankár síce vystihol smer, ale na prudkú strelu k ľavej žrdi nedosiahol – 0:1.

V 61. minúte Barseghjan z hranice vápna minul vzdialenejšiu žrď. V 64. minúte Bristrić prešiel cez Kašiu a prihral pod seba na voľného Pedra, ktorý v podobnej šanci ako predtým Weiss rovnako prestrelil bránu. V 78. minúte bola hra vzhľadom na vyčíňanie domácich ultras prerušená. Hlavný rozhodca dohováral kapitánom oboch celkov. V 85. minúte Strelec išiel sám na bránu a obišiel aj brankára. Loptu si však hodil ďaleko a už ju nedopravil do siete. Belasí zvíťazili v Slovinsku 1:0 a vo svojej skupine EKL sú zatiaľ stopercentní.

(onlajny.eu)


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok