Hodovanie v Bratislavskom kraji bude v sobotu lákať najmä milovníkov jabĺk

BRATISLAVA – S jesenným obdobím prichádza už jubilejný 15. ročník Jablkového hodovania, ktoré sa uskutoční v sobotu 7. októbra. Ako informuje Bratislavský samosprávny kraj na svojom webe, do podujatia je zapojených viac miest – Modra, Senec, Pezinok, Pezinok – Grinava, Limbach, Svätý Jur, Viničné, Jablonové, Bratislava – Rača, Bratislava – Rusovce, Bratislava – Devínska Nová Ves, Ivanka pri Dunaji, Nová Dedinka, Stupava a Jablonovo.

jablkov-hodovanie-v-modre-8102022-52413661378-o Jablkové hodovanie bude vo viacerých mestách a obciach v bratislavskom regióne. Foto: BSK.

S týmto nápadom prišlo prvýkrát v roku 2008 Malokarpatské osvetové stredisko v Modre. Šťavnaté podujatie je oslavou jabĺk, ktoré sa pestujú v tomto regióne, ako aj produktov, ktoré sa z nich vyrábajú. Od sladkých aj slaných koláčov, cez netradičné polievky, kompóty až po jablčné mušty.

Milovníci jabĺk môžu ochutnať a oceniť tohtoročnú úrodu tejto výnimočnej potraviny v rôznych formách a podobách. Od čerstvo pozberaných jabĺk miestnych pestovateľov, cez rôzne jablčné koláčiky, džemy a nápoje. Návštevníci tiež môžu preskúmať rozličné remeselné diela a výrobky. Okrem toho pripravili organizátori bohatý sprievodný program, ktorý zabezpečí skvelú zábavu pre najmenších, ale aj pre dospelákov.