Ficova vláda bude koalíciou nespokojnosti

Máme pred sebou nevytúženú koalíciu, zároveň však koalíciu nevyhnutnú. Marek Maďarič píše o jej skrytých kazoch, ktoré sa postupne stanú verejnými.

01.10.2023, Bratislava Fico TK vítězů slovenských parlamentních voleb, strana Smer-SD v čele s Robertem Ficem. Foto: Profimedia.sk

Papierové predpoklady sa naplnili a máme dohodnutú koalíciu Smeru, Hlasu a poslancov pod hlavičkou SNS – celkový súčet vládnych žetónov, ako sa hovorí, je 79. Stačí, aby sa štyri odkotúľali a bude po štvrtej vláde Roberta Fica.

No nielen z tohto matematického hľadiska sa zrodila (takmer ako povolebná nevyhnutnosť) koalícia s nepriaznivým východiskom. More je rozbúrené, to vonkajšie, geopolitické a tak trochu v závislosti od neho sú zradné aj vody v našom malom slovenskom zálive.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.