ZOO Bratislava v sobotu predstaví novú areálovú hru pre milovníkov zvierat

BRATISLAVA – Zoologická záhrada Bratislava bude v sobotu 14. októbra organizovať Svetový deň zvierat. Súčasťou oslavy tohto sviatku je aj uvedenie areálovej hry v podobe knižky Zoopas a komentované kŕmenie zvierat.

367393318_764773252322721_188633062949019647_n V ZOO Bratislava sa bude počas soboty konať Svetový deň zvierat. Foto: ZOO Bratislava.

Oslavu dňa zvierat prvýkrát zorganizoval spisovateľ a publicista Heinrich Zimmermann 24. marca 1925. Až o štyri roky neskôr sa táto udalosť presunula na 4. októbra. Tento deň je zároveň aj sviatkom svätého Františka z Assisi, patróna zvierat, ekológie a životného prostredia. Program Svetového dňa zvierat sa bude konať počas celého dňa na rôznych miestach zoologickej záhrady, kde nebude chýbať vzdelávací ostrov, zoolovoc pre zoo, vozenie na koňoch, či exkurzia s maňuškou sovičky Sáry.

Návštevníci sa zoznámia aj s novou hrou Zoopas v prítomnosti autorky nápadu Ivany Laily Drobnej a moderátora podujatia Juraja Bača, ktorá poteší všetkých objaviteľov a milovníkov zvierat. „V Zoopase deti nájdu areálovú hru a informácie o zvieratkách, ktoré v ZOO Bratislava žijú. Deti sa zabavia zbieraním originálnych pečiatok, pas si môžu vyfarbiť a za zozbieranie všetkých pečiatok dostanú v Zooshope malú odmenu,“ informuje na webe ZOO Bratislava.

Knižka Zoopas spríjemní pobyt v zoologickej záhrade. Foto: ZOO Bratislava

Počas soboty bude opäť k dispozícii aj komentované kŕmenie, tentoraz medveďa hnedého, dikobrazov, surikát, lám či zubrov. Od 21. októbra sa následne otváracie hodiny v zoologickej záhrade upravia podľa zimnej sezóny.