VIDEO: Ukážková hlavička rozhodla o osude favorita. Emócia dorazila na trávnik po polčasovom zvýšení hlasu

PRUSY – V 12. kole IX. Ligy oblastnej futbalovej súťaže Prievidza hostil domáci celok z dolného konca tabuľky favorita súťaže zo Šišova.

1200 x 633 titulna Lepší vstup do zápasu mali „modrobieli“. Foto: Stanislav Vavro

Minuloročný účastník ôsmej ligy zo Šišova nastúpil na derby zápas horskej ligy v role papierového favorita s jednoznačným cieľom uchmatnúť body domácim „chrenárom“, ktorí sa po sérii nevydarených zápasov ocitli v dolnej polovici tabuľky.

Lepší vstup do zápasu mali „modrobieli“, ktorí po peknej individuálnej akcii Patrika Sukeníka už v piatej minúte po prvý raz rozvlnili sieť „ružovočiernych“ 1:0.

Videoreportáž z derby FK Prusy – TJ Sokol Šišov. Zdroj: Stanislav Vavro

V 33. minúte zápasu sa po nemastnom-neslanom prvopolčasovom výkone oboch mužstiev priklonila šťastena na kopačky hosťujúceho Lukáša Tomana, ktorý sa najlepšie zorientoval v šestnástkovej skrumáži a pohotovo vyrovnal stav stretnutia na 1:1.

Do druhého polčasu nastúpili obe družstvá po taktických pokynoch trénerov v kabínach ako vymenené. Počas celého druhého dejstva sa bolo načo pozerať. Zápasu nechýbala pravá futbalová atmosféra, ktorú vytvorili bojovné mužstva až do poslednej minúty.

V prestížnom derby, v ktorom sa pri tvrdých osobných súbojoch občas aj zaiskrilo, sa nakoniec väčšia šťastena priklonila na misku váh domácich.

Po centri z rohového kopu dal v 70. minúte víťazný gól hlavou po ukážkovom výskoku domáci Dominik Hrebíček.

Po prehratej bitke klesol favorit súťaže na piate miesto a v najbližšom zápase si doma zmeria sily so „sršňami“ z Podhoria.

Celkový výsledok:

FK PRUSY – TJ SOKOL ŠIŠOV 2:1 (1:1)

Góly: Patrik Súkeník, Dominik Hrebíček – Lukáš Toman

Povedali po zápase:

Tréner FK Prusy Stanislav Glega: „V prvom polčase bola kvalita jednoznačne na strane Šišova. Boli futbalovejší a my sme sa im mohli vyrovnať iba zvýšenou bojovnosťou a nasadením. Chlapcom chcem poďakovať, že po bojovnom výkone celého mužstva sa im podaril doviesť zápas do víťazného konca.“

Tréner TJ SOKOL Šišov: „Ťažko sa mi hodnotí vývoj zápasu po prehratom zápase. Súper hral nebojácne, bol lepší v osobných súbojoch. Ak chceme pomýšľať na postup do vyššej súťaže, musíme sa o úspech viacej pobiť a vyhrávať aj takéto ťažké zápasy.“


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok