Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v Trnave 2:1

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľnom derby v rámci 11. kola Niké ligy na ihrisku Spartaka Trnava 2:1 a vyšvihli sa na čelo tabuľky. Trnava figuruje na šiestom mieste.

FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava Zľava hráči Slovana bojujú o loptu so Spartakom počas západu 11. kola Niké ligy. Foto: Lukáš Grinaj/TASR

Už v úvodných sekundách hlavný rozhodca prerušil zhruba na päť minút zápas po tom, ako domáci fanúšikovia spôsobili vo svojom sektore požiar a zasahovať museli hasiči. Zápas museli prerušiť po úvodnom hvizde rozhodcu aj druhýkrát. Dôvodom bola opäť pyrotechnika domácich fanúšikov.

Zápas FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava Foto: TASR

Prvý polčas 159. derby Trnavy a Slovana priniesol bojovný futbal s minimom šancí a bez priameho streleckého pokusu na bránu.

Po hodine hry vyšiel Slovanu rýchly brejk, Kucka „posadil“ loptu na hlavu Čavriča a ten ju umiestnil presne k žrdi. Domáci vyrovnali o dve minúty, z diaľky sa presadil Zeljkovič a otvoril si strelecký účet v lige. Slovan napokon strhol víťazstvo na svoju stranu po exportnom góle Lovata.

Úradujúci majster natiahol víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach na osem stretnutí a vedie ligu pred AS Trenčín, s ktorým má na konte rovnaký počet 23 bodov, ale odohral o zápas menej. Trnava figuruje na šiestom mieste.

(tasr)