Film, ktorý pripomína Pelíšky: A máme, čo sme chceli

Hovorí sa, že v každej slovenskej rodine by sme našli ľudáka, komunistu i eštebáka. Niečo na tom asi bude.

359485040_103478092818302_4057364718945829666_n Snímka z filmu A máme, čo sme chceli. Foto: FB/A máme, čo sme chceli

Poznávame rodinu Varchalovcov z Banskej Bystrice. Matku rodu, ktorá sa nevyhýba silnej slivovici, starostlivých rodičov a ich deti. Jedno z nich je katolík a to druhé orientované skôr liberálnejšie. Nesmieme zabudnúť na rodinného priateľa, ktorý ich všetkých vlastnoručne porodil a prítomná je i najlepšia kapustnica podľa starého rodinného receptu a obložené chlebíčky. Toto všetci tak nejako poznáme.

Títo ľudia sa musia odrazu vyrovnať so správou, že otec bol agentom ŠtB. Jeho spis leží na stole. Pri prvej konfrontácii obvinený dostáva infarkt a končí v nemocnici. Rodinou zmietajú emócie. Na povrch vychádzajú tajomstvá. Film sa okrem scén v nemocnici odohráva v jednom byte. Už niet kam uniknúť. Minulosť všetkých dobehla a nikoho to neteší. Pôvodná premisa, že pravda je len jedna, po čase prestáva platiť. Každý má tú svoju a vôbec nie jednoduchú a jednoznačnú.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.