VIDEO: Slovenský šampionát hostil plejádu siláckych talentov. Zlatý kov vybojoval aj domáci borec Branislav Sliepka

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Športová hala bola dejiskom majstrovstiev Slovenska mladších žiakov v zápasení grécko-rímskym štýlom.Majstrom Slovenska v družstvách pre rok 2023 sa stal zápasnícky klub Corgoň Nitra. „V tomto zápasníckom štýle sa najviac presadzujú športové kluby z južného Slovenska. Gabčíkovo, Šamorín, Komárno,“ uviedol pre Trenčiansky Štandard podpredseda MZK Bánovce nad Bebravou Milan Urbánek.

1200 x 630 titulna Do zlatého kovu si zahryzol aj domáci borec Branislav Sliepka (červeno-bordový dres). Foto: Stanislav Vavro

Ďalej informoval, že na prestížnej súťaži reprezentovali materský klub domáce silácke nádeje v rôznych hmotnostných kategóriách.

Videoreportáž z Majstrovstiev Slovenska v Bánovciach nad Bebravou. Zdroj: Stanislav Vavro

„Do súťaže sme prihlásili všetko, čo má nohy a ruky. Verím, že sa dnes pobijeme aj o najcennejšie kovy. V tejto časti súťaže sa prebojovali do finále traja naši borci. Verím, že to nie je konečné číslo,“ konštatoval organizátor.

Vo finálovom súboji o najcennejší kov si po vynikajúcom výkone v hmotnostnej kategórií do 37 kg vybojoval víťazstvo veľký talent Branislav Sliepka.

„Je typickým príkladom bojovníka, ktorý chce za každú cenu zvíťaziť. Je taktiež fyzicky veľmi dobre vybavený. Verím, že v nastúpenom trende budeme pokračovať a budeme neustále zvyšovať kvalitu zápasenia v našom meste,“ dodal Urbánek.

„Nás teší, že tento pekný, ale záro­veň náročný a ťažký šport si aj v Bánov­ciach nad Bebravou už 60 rokov nachádza stále dosť úspešných protagonistov aj záujem verejnosti,“ uzavrel Urbánek.

Výsledky v súťaži družstiev:

  1. Corgoň Nitra, 2. ZK Šamorín, 3. ZO Dukla Trenčín, 4. MZK Bánovce nad Bebravou


Výsledky jednotlivcov MZK Bánovce nad Bebravou:

(37 kg) Branislav Sliepka (1.), Mário Pihík (2.), Pierre Čelechovský (7.), Tobias Balážik (8.); 41 kg Svetozár Trnovský (8.); Vladimír Rác (9.); (45 kg) Samuel Hanko (6.); (49 kg) Samuel Váňa (5.); (53 kg) Kristián Hollán (5.), Tomáš Flimel (7.), Tomáš Dvorský (9.); (92 kg) Jakub Ďurina (2.).


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok