Kruh sa uzavrel. Progresívci dosiahli iba vlastné poníženie. Zariadila ho prezidentka 

Vybičovaná dvojtýždňová snaha progresívnej kamarily o zvrátenie výsledku volieb dokázala priniesť akceptovanie „neakceptovateľného ministra“ a poníženie hlavy štátu v priamom prenose. Ficovi a spol. stačilo jesť pukance z misky a občas sa natiahnuť za kolou.

čaputová Zuzana Čaputová. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Keď sme na Štandarde pred trinástimi dňami písali, ako sa opúšťajú progresívne elity, pretože sa báli, že „ich“ ministerstvo kultúry obsadí Tomáš Taraba, situácia vyzerala mediálne dramaticky. Ich svet sa rúcal, javiská sa triasli, opony padali, príležitosť rozhorčiť sa na najvyššiu možnú mieru využili aj tie najbezvýznamnejšie postavičky kultúrnej scény. A aj tej nekultúrnej.

Progresívne médiá boli v pohotovosti, Šimečkovci hromžili, parlamentné liberálne stálice sa búrili, sociálne siete vybuchli, priestor dostal aj cynizmus. Dialo sa to do momentu, keď Taraba oznámil, že on žiadnym ministrom kultúry byť nechce, ale že to teda možno vezme, lebo ho to s týmto publikom začína baviť.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.