Nevydarená európska noc. Slovan prišiel o post lídra tabuľky a Trnava prehrala 2:0

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v stretnutí 3. kola Európskej konferenčnej ligy na ihrisku OSC Lille 1:2 a prepustili francúzskemu súperovi prvé miesto v tabuľke A-skupiny. Trnava zas nestačila na FC Nordsjaelland, ktorému podľahla 2:0.

OSC Lille - ŠK Slovan Bratislava Na snímke zľava Tigran Barseghjan (Slovan) a Nabil Bentaleb (OSC Lille) bojujú o loptu. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Slovan nenatiahol víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach na deväť zápasov. V Lille síce viedol od 23. minúty po góle Aleksandara Čavriča, ale domáci po zmene strán otočili skóre zásluhou Yusufa Yaziciho a Remyho Cabellu. Duel nedohral Lucas Lovat, ktorý dostal v 85. minúte červenú kartu. Lille sa vďaka triumfu dostalo o bod pred slovenského šampióna, ktorý figuruje na druhej priečke tabuľky.

Ďalší zápas v EKL odohrá slovenský šampión opäť proti Lille vo štvrtok 9. novembra o 21.00 h na Tehelnom poli.

FC Nordsjaelland potvrdili v Trnave rolu favorita. Od úvodu trpezlivo kombinovali s loptou a odmenou im bol v 36. minúte úvodný gól Jonasa Jensena-Abbewa. Krátko po zmene strán zvýšil na 2:0 pre hostí Christian Rasmussen. Po troch kolách tak figuruje Spartak Trnava s nulou na bodovom konte na dne tabuľky H-skupiny, ktorú vedie s deviatimi bodmi Fenerbahce Istanbul.

Bez straty bodu je po troch dueloch Fenerbahce, ktoré zdolalo Ludogorec Razgrad 3:1 a výrazne sa priblížilo k postupu do ďalšej fázy.

(tasr, mm)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac