Malí vítali na svete ešte menších

KOŠICE – Na sídlisku Ťahanovce vítali Ťahanovčatá. Obľúbená tradícia trvá piaty rok. Možno pre budúcich spolužiakov si program pripravili aj škôlkari.

Do akcie sa zapájajú knižnica a o trošičku väčšie deti

Na Ťahanovciach pribudlo tohto roku 141 detí. Ako nás ďalej informovala prednostka úradu mestskej časti Beáta Zemková, najčastejšie dievčenské mená sú Emma, Viktória a Natália, pri chlapcoch prevládajú Jakub, Michal, Richard a Tobias. Na poslednom uvítaní Ťahanovčiat ich bolo úctyhodných 25.

„Nádherná akcia, ktorú sme zaviedli na našom sídlisku v roku 2019, sa teší veľkému úspechu,“ skonštatovala mestská časť na svojej sociálnej sieti. Ako ďalej Ťahanovce uviedli, krásny zážitok niekoľko rokov obohacuje aj Knižnica pre mládež mesta Košice. S milým programom zas prichádzajú materské školy.

Odmala ich pozývajú čítať

„Tentoraz vystúpili detičky z materskej školy Budapeštianska 1, ktoré pripravili aj malé darčeky pre budúcich škôlkarov, možno práve aj v tejto škôlke. Darčeky pre deti boli s láskou pripravené našimi úradníkmi jednak z rozpočtu mestskej časti, jednak sponzorsky. Fotografie vyhotovila Vierka Ristvejová z Knižnice pre mládež, za čo ďakujeme.“

Rodičia bábätiek získali na podujatí pamätný list starostu mestskej časti a s ním takisto preukaz do Knižnice pre mládež mesta Košice s názvom Čitateľom odmalička. „Detičkám želáme zdravie, milujúce prostredie, veľa veľa lásky a rodičom radosť zo svojich ratolestí, ktoré sú našou budúcnosťou,“ uzatvára mestská časť Košíc Sídlisko Ťahanovce.

Foto: Viera Ristvejová


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok