Kňaz Sullins: Na Slovensku som sa prvýkrát stretol s tým, že moju prednášku takmer zrušili

Donald Paul Sullins je bývalý anglikánsky a od roku 2002 rímskokatolícky kňaz, emeritný profesor sociológie na Katolíckej univerzite v Amerike. Je autorom štyroch kníh a viac než stovky článkov, výskumných správ a esejí o problémoch rodiny, viery a kultúry. Na Slovensko pricestoval na Konzervatívne fórum, ktoré organizuje Inštitút Ladislava Hanusa, aby prednášal o vplyve rodovej ideológie na tradičnú morálku a kultúru manželstva a rodičovstva. V rozhovore pre Štandard porozprával o najčastejších mýtoch, výsledkoch nielen svojich štúdií, „fyzickej lekcii“ na Slovensku i podpore, ktorú dostáva od svojej manželky.

otec Sullins foto 2 Donald Paul Sullins. Foto: Autor

Otec Sullins, vo svojej prednáške ste sa dotkli viacerých tém. Hovorili ste aj o  rodičovstve osôb rovnakého pohlavia. Aké sú výsledky vašich výskumov v tejto oblasti?

V mojom výskume som zistil že deti s homosexuálnymi rodičmi trpia rôznymi problémami. Majú vyššiu pravdepodobnosť emocionálnych problémov, vývojových porúch a psychickej tiesne. Vo všeobecnosti je výskyt týchto problémov u detí homosexuálnych rodičov dvojnásobne vyšší ako u detí heterosexuálnych rodičov. 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami