Ako dnes zmýšľajú fondy rizikového kapitálu

Keďže trh s kryptomenami prechádza obdobím tlmeného nadšenia a opatrného optimizmu, financovanie rizikovým kapitálom slúži ako barometer budúcich trendov. Nedávna analýza poskytuje fascinujúci pohľad na investičné správanie rizikového kapitálu a ponúka pohľad na potenciálnu trajektóriu trhu.

Dolár, ilustračná snímka. Foto: Flickr.com Dolár, ilustračná snímka. Foto: Flickr.com

V ostrom kontraste s predchádzajúcim rokom, keď kryptotrh získal približne 20 miliárd dolárov, bolo financovanie rizikového kapitálu v roku 2023 výrazne utlmené, keď kryptoprojekty získali približne štvrtinu z minuloročného objemu. Keďže však podmienky na trhu vykazujú známky zlepšenia, očakáva sa, že aktivita rizikového kapitálu opäť naberie na obrátkach.

Tento sentiment sa odráža v nedávnych investičných trendoch, napríklad saudskoarabský investičný fond NEOM navrhol koncom októbra investíciu vo výške 50 miliónov dolárov do spoločnosti Animoca Brands, ktorá sa zameriava na rizikový kapitál v oblasti metaversa a hier. Cieľom investície je vybudovať kapacity služieb Web3 s globálnymi komerčnými aplikáciami, čo signalizuje obnovený záujem o kryptosektor podporovaný štátom.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.