Spisovateľ Jonathan Foer: Napredujeme vtedy, ak inšpirujeme iných, aby sa snažili urobiť viac

Nie som za politické umenie, pápež ma inšpiruje, prezradil americko-židovský spisovateľ Jonathan Safran Foer pre Štandard. Hovorí aj o románe, v ktorom popisuje katastrofu v Izraeli.

385526263_3812355358991644_1218448363203490030_n Spisovateľ Jonathan Safran Foer vo Vatikáne. Foto: Bohumil Petrík

Vo Vatikáne v októbri predstavili nový text pápeža Františka: apoštolskú exhortáciu s názvom Laudate Deum: Všetkým ľuďom dobrej vôle o klimatickej kríze. Na prezentácii vo Vatikánskych záhradách hovorili popri iných aj držiteľ Nobelovej ceny za fyziku Giorgio Parisi a americko-židovský spisovateľ Jonathan Safran Foer. Prezentácia Františkovho dokumentu sa konala v rovnaký týždeň, ako hnutie Hamas podniklo obzvlášť krvavý útok na Izrael 7. októbra 2023.

Giorgio Parisi aj Jonathan Safran Foer privítali, že František jasne varuje pred environmentálnymi problémami. Spolu s katolíckym lídrom odsúdili popieranie, relativizovanie a umenšovanie aktuálnych klimatických zmien a pozvali ľudí, aby si Laudate Deum prečítali a nechali sa ním inšpirovať.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.