SENEC: Pri bioplynovej stanici pravdepodobne praskla nádrž, na mieste zasahujú hasiči

Diaľnica D1 je po úniku nebezpečnej látky opäť prejazdná. K úniku došlo pri diaľnici v úseku medzi Sencom a Blatným v pondelok popoludní.

„Krátko pred 15.30 h sme prijali na linke 158 informáciu o poškodení bioplynovej stanice, v dôsledku ktorej došlo k úniku prudko jedovatej chemickej látky,“ spresnila polícia na sociálnej sieti. Z uvedeného dôvodu došlo k obojsmernému uzavretiu diaľnice D1.

Ako informuje mesto Senec na sociálnej sieti, o situácii už informovali príslušné inštitúcie a úrady. „Situáciu riešia hasiči a Okresný úrad Senec koná ďalšie kroky,“ konštatuje mesto. Ako dodáva, zatiaľ nie je jasná príčina havárie, ani o akú tekutinu ide.

Z operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) potvrdili, že na mieste zasahujú hasiči.

Mesto aktuálne uviedlo, že situáciu má naďalej pod kontrolou štátna a miestna mestská polícia, ktorá riadi prejazd. „Na odstránení poruchy sa pracuje. V okolí bude však počas najbližších hodín cítiť silný zápach, preto odporúčame obyvateľom, aby nevetrali. Podľa všetkého by malo ísť o metán, ktorý bude zriedený zo vzduchom a nemal by byť škodlivý, len bude zapáchať,“ dodalo mesto.

O situáciu sa z pohľadu životného prostredia zaujímajú aj príslušné štátne inštitúcie, ktoré budú situáciu následne riešiť.

(fb mesto senec, fb polícia, tasr)