Tradičné kňazské bratstvo: Preplnené semináre FSSP môžeme vnímať ako výzvu na obrodu katolíckej viery a morálky

Štandard nedávno priniesol správu o rekordnom počte členov tradičného Kňazského bratstva svätého Petra (FSSP). V súvislosti s pozitívnym vývojom sme sa obrátili na „pobočku“ FSSP v susednom Česku, kde na naše otázky odpovedal seminarista Kňazského bratstva Michal Bubeník. 

V kolegiálnom kostole v Lindau Mgr. Wolfgang Haas, emeritný arcibiskup z Vaduzu, slávil ceremóniu tonzúr a sutan pre našich 17 seminaristov druhého ročníka. Zdroj: fsspwigratzbad.blogspot.com V kolegiálnom kostole v Lindau Mgr. Wolfgang Haas, emeritný arcibiskup z Vaduzu, slávil ceremóniu tonzúr a sutan pre našich 17 seminaristov druhého ročníka. Zdroj: fsspwigratzbad.blogspot.com

Pripomeňme, že ide klerikálnu spoločnosť apoštolského života pápežského práva, ktorá oficiálne vznikla v roku 1988 odlúčením od Kňazského bratstva svätého Pia X. Členovia Bratstva slávia liturgiu Pia V. (známa ako tridentská omša) podľa misála pápeža Jána XXIII. a vysluhujú sviatosti podľa liturgických kníh z roku 1962. K etablovaniu Kňazského bratstva svojho času významne prispel aj kardinál Jozef Ratzinger, s pomocou ktorého sa Bratstvo usadilo v augsburskej diecéze. K prvému novembru 2023 malo dohromady 569 členov, čo predstavuje rekordný počet od začiatku jeho fungovania.

Koľko kňazov Bratstva a v ktorých farnostiach pôsobí v Česku?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.