Podľa Hamasu zahynulo v Pásme Gazy vyše 5500 detí, s týmto počtom súhlasí aj WHO

Viac než 5 500 detí zahynulo v Pásme Gazy počas vojny medzi Izraelom a Hamasom. Celkovo tam prišlo o život vyše 13 300 ľudí, oznámilo v utorok ministerstvo zdravotníctva riadené Hamasom. Tieto čísla považuje za dôveryhodné aj Svetová zdravotnícka organizácia.

Generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) António Guterres v nedeľu označil počet civilných obetí v Pásme Gazy za „šokujúci a neprijateľný“.

V posledných dňoch sa hovorí o možnej dohode Izraela a Hamasu, na základe ktorej by prerušili boje a oslobodili rukojemníkov. Izrael však zároveň vyhlasuje, že chce zintenzívniť svoje vojenské operácie na juhu Pásma Gazy. Tam pritom pôvodne odporúčal utiecť civilistom pred útokmi v severnej časti tejto palestínskej enklávy.

(tasr, bbc)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok