Najlepšia slovenská basketbalistka sa v Izraeli tešila na novú výzvu, no zmenila sa na zlý sen

Vyhlásenie víazov ankety Basketbalista roka 2022 Slovenská basketbalová asociácia (SBA) vyhlásila víťazov ankety Basketbalista roka 2022. Na snímke Terézia Páleníková, ktorá v kategórii žien premiérovo triumfovala, v piatok 14. júla 2023 v Bratislave. Foto: Martin Baumann/TASR

V lete Teréziu Páleníkovú prvýkrát vyhlásili za najlepšiu basketbalistku roka na Slovensku. Tešila sa na novú výzvu v podobe pôsobenia v tíme Maccabi Haifa v zaujímavej izraelskej najvyššej súťaži. Tento angažmán sa napokon premenil na zlý sen ešte skôr, ako sa poriadne začal. Z dobre známych dôvodov musela krajinu opustiť a momentálne je bez klubu.

Reprezentačná krídelníčka hrala okrem domácich tímov BK Petržalka a Piešťanské Čajky aj v Poľsku a za tri španielske kluby. V lete oznámila, že sa sťahuje do Izraela, kde si bude obliekať dres družstva Maccabi Haifa. „Po dvoch rokoch v Španielsku som cítila, že by som chcela nejakú novú výzvu. Mala som viacero ponúk a táto mi prišla z mnohých sfér zaujímavá, takže som ju prijala a mám z toho radosť,“ hovorila vtedy Terézia Páleníková.

V Haife sa mala zaradiť medzi opory a aj to zavážilo pri jej rozhodovaní. „Tú rolu v tíme si musí každá hráčka vybudovať, ale počet zahraničných hráčok je obmedzený, takže prirodzene by legionárky mali mať viac priestoru. Liga je veľmi konkurencieschopná. Basketbal berú veľmi vážne a je to také horkokrvné. Počet zahraničných hráčok síce nie je veľký, ale väčšinou sú to veľmi kvalitné Američanky. Teším sa,“ hlásila s iskrou v očiach rodáčka z Bratislavy.

To však ešte nevedela, čo ju na Blízkom východe čaká.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami