Otrava manželky šéfa ukrajinskej vojenskej rozviedky bola "pokusom o atentát", myslí si Kuleba

Otrava manželky šéfa ukrajinskej vojenskej rozviedky bola "pokusom o atentát" zo strany Ruska, myslí si minister zahraničných vecí Kuleba. Nie je jasné, voči komu útok smeroval, Budanov prežil už desať pokusov o jeho likvidáciu.

Marianne Budanovovej, manželke Kyryla Budanova, bola v utorok diagnostikovaná otrava ťažkými kovmi a lieči sa v nemocnici. Boli to látky, ktoré sa v žiadnom prípade nepoužívajú v bežnom živote ani v armáde a ich prítomnosť môže naznačovať úmyselný pokus o otrávenie Budanovovej.

„Má zmysel predpokladať, že to bol pokus, je to pokus o atentát na jej život, pretože vieme, že Rusko sa predtým pokúsilo zavraždiť samotného Budanova,“ vyhlásil Kuleba a dodal: „Takže má zmysel to predpokladať, ale potrebujem viac informácií, aby som si o tom urobil vlastný úplný úsudok.“

Budanov nedávno miestnym médiám povedal, že jeho manželka žije s ním v jeho kancelárii, čo by mohlo naznačovať, že práve on bol zamýšľaným cieľom otravy.

(sita)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac