Slafkovský prispel v NHL asistenciou k víťazstvu Montrealu na ľade Columbusu 4:2

Slafkovský prispel v NHL asistenciou k víťazstvu Montrealu na ľade Columbusu 4:2.

Los Angeles Kings - Montreal Canadiens Ľavé krídlo Juraj Slafkovský z Montrealu Canadiens a vpravo ho bráni Mikey Anderson z Los Angeles Kings počas zápasu zámorskej NHL Los Angeles Kings - Montreal Canadiens 25. novembra 2023 v Los Angeles. Foto: TASR/AP

Krídelník Canadiens odohral 15:16 min a na bránku domácich vyslal dve strely.

Montreal v prvej tretine dvakrát prehrával, no vždy dokázal odpovedať. Slafkovský sa v 34. minúte podieľal na vyrovnávajúcom góle na 2:2, ktorého autorom bol Cole Caufield. O triumfe Habs rozhodol v 58. minúte Joel Armia.

Washington v zostave s obrancom Martinom Fehérvárym viedol po druhej tretine na ľade Los Angeles Kings 2:1. New York Rangers zvíťazili nad Detroitom 3:2 vďaka gólu Jimmyho Veseva z 56. minúty. Hostí dlho držal v hre o body brankár Ville Husso, ktorý vykryl 38 striel.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac