Dnes bude prevažne zamračené, s teplotami do 2 stupňov Celzia

Vo štvrtok bude prevažne zamračené počasie, s teplotami do 2 stupňov Celzia. Vo viacerých okresoch najmä na strednom Slovensku treba počítať so snežením aj poľadovicou.

Výstraha pred snežením platí pre Banskobystrický kraj, viaceré okresy Košického a Prešovského kraja a okres Levice do 21.00 h. Napadnúť môže asi desať centimetrov snehu. Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblastiach bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Vo štvrtok platia aj výstrahy pred poľadovicou. Tá sa môže vyskytnúť v Bratislavskom, Nitrianskom, Trnavskom kraji a na niektorých územiach v Košickom, Trenčianskom a Banskobystrickom kraji.

Na juhozápade a Honte dážď so snehom alebo dážď. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Najvyššia denná teplota bude -3 až 2 stupne Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov nad morom sa bude pohybovať okolo -5 stupňov Celzia.

(shmú, tasr,sita)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac