Od nedele sa začnú Adventné Malacky. Pozrite, čím vás očaria

MALACKY – V nedeľu 3. decembra začne celomestské podujatie Adventné Malacky 2023. Podobne ako po minulé roky ponúka obyvateľom umelecký zážitok, vianočnú atmosféru, ale aj priestor na priateľské stretnutie známych.

405895175_738584241640700_1043430968693705691_n Prvú sviečku zapália počas úvodného Advetného koncertu v kostole. Foto: Mesto Malacky

Program sa odštartuje Adventným koncertom Cirkevného konzervatória v Bratislave v rímskokatolíckom kostole Nepoškvrneného počatia Panny Márie a vyvrcholí na tom istom mieste Trojkráľovým koncertom speváckeho zboru mesta Senica Cantilena. „Začína sa adventným koncertom na 1. adventnú nedeľu, pokračuje Mikulášom, vianočnými trhmi, Novoročnými Malackami a končí 6. januára Trojkráľovým koncertom,“ informovala Bratislavský Štandard hovorkyňa Mestského úradu Malacky Ľubica Pilzová.

Vianočné trhy s programom sa budú konať na Kláštornom námestí. Ani tento rok nebudú chýbať rozložené stánky s jedlom, nápojmi, darčekovým sortimentom a milými drobnosťami.

Dramaturgia podujatia je koncipovaná na domácich a lokálnych umelcov, z ktorých takmer všetci pochádzajú z Malaciek či ostatnej časti Záhoria. Návštevníkov podujatia zabavia Lýdia Novotná, Agi Hlavenková, Los Brados, Malackí fešáci či Mirka Partlová a Janko Slezák. Organizátori nezabudli ani na detského diváka, ktorého potešia vystúpenia Paci Pac, Mia pre deti alebo Ľadové kráľovstvo Elza a Olaf.