Horské priechody Donovaly a Šturec pre nákladnú dopravu uzavreli

Horské priechody Donovaly a Šturec pre nákladnú dopravu uzavreli. Obmedzenie platí pre vozidlá s dĺžkou nad desať metrov.

Podľa portálu zjazdnost.sk je obmedzených viacero ciest či horských priechodov, hlásia aj silné sneženie.

„Cesta II/531 (sedlo Dielik) a Červená Skala a horské priechody Donovaly a Šturec sú uzavreté pre vozidlá nad 10 m celkovej dĺžky. Silné sneženie obmedzuje dohľadnosť na 100 m v južnej časti okresu Košice-okolie, na D1 Levoča – Košice a v oblasti Lovinobane. Horský priechod Príslop (cesta I/78) je uzavretý pre vozidlá nad 12 m celkovej dĺžky,“ informuje portál.

(zjazdnost.sk)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac