Zelenskyj platí za chyby, ktorých sa dopustil, vyhlásil kyjevský starosta Vitalij Kličko

"Zelenskyj platí za chyby, ktorých sa dopustil," vyhlásil kyjevský starosta Vitalij Kličko na adresu ukrajinského prezidenta. Vyčítal mu chyby, ktorých sa podľa neho dopustil v spojitosti s ruskou inváziou na Ukrajine.

Ľudia podľa Klička vidia, kto koná účinne alebo nie, a kladú si otázky, prečo Ukrajinci neboli lepšie pripravení na vojnu s Ruskom, prečo Zelenskyj až do konca nepripúšťal, že k nej dôjde, či prečo sa Rusi tak rýchlo dostali ku Kyjevu. „Bolo tam priveľa informácií, ktoré nezodpovedali realite,“ povedal Kličko.

„Prezidentova funkcia je dnes dôležitá a musíme ho podporovať až do konca vojny. Na konci tejto vojny však bude každý politik platiť za svoje úspechy či neúspechy,“ dodal.

Kyjevský starosta v rozhovore vyjadril podporu vrchnému veliteľovi ukrajinských ozbrojených síl generálovi Valerijovi Zalužnému, ktorý pred mesiacom čelil kritike po svojich vyjadreniach, že vojna sa dostala do mŕtveho bodu.

„Povedal pravdu,“ uviedol Kličko. „Ľudia niekedy pravdu nechcú počuť. On však v konečnom dôsledku nesie zodpovednosť,“ povedal starosta Kyjeva a dodal, že Zalužnyj vtedy vysvetlil a odôvodnil skutočný stav situácie na bojisku.

(tasr, afp, 20 minuten)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac