Štát si vybral, komu s hypotékou pomôže. Ak nehnuteľnosť prenajímate, máte smolu

Developerský projet Vydrica v Bratislave Developerský projet Vydrica v bratislavskom podhradí. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Koncom novembra predstavil rezort financií návrh pomoci pre vybranú skupinu hypotekárnych dlžníkov. Finančná stabilita domácností trápila viacero politických strán či hnutí už pred voľbami a po nich začala nadobúdať konkrétne kontúry. Uvidíme, čo na to parlament, pretože tí dlžníci, ktorí v snahe pripraviť sa na ťažšie časy prezieravo menili svoje fixácie, majú teraz dôvod vnímať kroky štátu ako nespravodlivé.

Z vrecka im totiž najprv o trochu viac vytiahla banka a teraz to urobí ešte štát. „Takže ten, kto sa správal obozretne a vybral si dlhšie, trochu drahšie fixácie, aby sa vyhol neistote z možného rastu úrokov, bol vlastne blbec,“ sumarizuje dianie diskutujúca Marta pod statusom facebookovej stránky Daňové a odvodové tipy Jozefa Mihála. A správne dodáva, že takým, ktorí na nižšej sadzbe prvých pár rokov oproti nej zarábali, ešte aj prispeje na vyššiu splátku. Poskladáme sa totiž všetci.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami