VIDEO: V boji o prvoligový trón dominovali Stupavčanky. Splní sa im postupový sen?

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Líderky 1. hádzanárskej ligy žien zo Stupavy bojovali v šlágri kola o čelo tabuľky na domácej palubovke Bánoviec.

titulna 2400 x 1260 V boji o prvoligový trón dominovali Stupavčanky. Splní sa im postupový sen? Foto: Stanislav Vavro

Aj napriek tomu, že Bánovčanky otvorili skóre v 2. minúte, úvod prvého dejstva stretnutia patril hádzanárkam zo Záhoria. V polovici prvého polčasu po streleckom zápise Galkovej natiahli gólovú šnúru na rozdiel štyroch úspešných zásahov 3:7.

Avšak po dvoch vylúčeniach Záhoráčok vycítili domáce hráčky šancu na návrat do zápasu a 5 minút pred koncom prvého polčasu sa dotiahli na lídra tabuľky na rozdiel dvoch gólov. Ale to bolo z ich strany všetko.

Videoreportáž zo zápasu HK Sokol Bánovce n/B – HC Tatran Stupava. Zdroj: Stanislav Vavro

V závere prvého polčasu aj napriek dvom nepremeneným sedmičkám hostiek zostal stav na svetelnom ukazovateli nezmenený – 12:13.

Začiatok druhého polčasu opäť ovládli sebavedomé Stupavčanky, ktoré podľa slov trénera Petra Olšavského túžia po návrate do MOL ligy, z ktorej vypadli v neúspešnom ročníku sezóny 2022/2023.

Hostky aj napriek úvodnému oslabeniu dokázali po päťgólovej šnúre odskočiť súperkám na 13:18. Až do konca druhého dejstva sa na obraze derby „kto z koho“ nič nezmenilo.

Domáce hráčky sa snažili po zlepšenej hre pod taktovkou štrnásťgólovej strelkyne Zuzany Halkovej vrátiť späť do zápasu, ale napriek enormnému úsiliu sa viac ako na tri góly súperkám nepriblížili.

Stupava si nakoniec po zaslúženom víťazstve 24:27 pripísala plný bodový zisk a po jedenástom kole sa udržala na špici tabuľky.

Výsledok zápasu:

HK Sokol Bánovce n/B – HC Tatran Stupava 24:27 (12:13)

Góly:

HK Sokol Bánovce n. B.: Galková 14, Krajčíková 3, Božiková 3, Aujeská 2, Michaličková 1, Lišková 1.

tréner: R. Makýš, vedúci mužstva Marek Lamoš.

HC Tatran Stupava: Bečirhodzić 5, Bahorecová 3, Kovácsová 6, Galková 4, Rudincová 1, Palušová 2, H. Karkušová 3, Tornócziová 3,

tréner: P. Olšavský, vedúci mužstva Branislav Lorenc.

Hlasy po zápase:

Peter Olšavský, tréner HC Tatran Stupava: „Musím dievčatá pochváliť, že k zápasu pristúpili zodpovedne. Napriek tomu sme sa nevyhli hluchým úsekom. Najmä v prvom polčase sme sa nevedeli dostať do tempa, ale v druhom, keď sme navýšili náskok, sme už začali hrať pohodovejšie. Všetky hráčky si z chuti zahrali, s hrou som spokojný, najmä s poňatím v ofenzíve.“

Zuzana Galková, hráčka HK Sokol Bánovce n. B.: „Táto prehra nás určite bude mrzieť. Mali sme aj svetlé chvíľky, ale Stupava bola jednoducho lepšia. Po nevydarených začiatkoch prvého a druhého polčasu sa veľký gólový rozdiel počas zápasu ťažko dobieha.“

Jozef Mačuga, podpredseda HK Sokol Bánovce n. B.: „Zápas bol otvorený, ako bolo možnosť vidieť, prvý polčas bol vyrovnaný. Žiaľ, na tyčky sme vyhrali my a aj toto bol hlavný dôvod, prečo sa na záver z víťazstva tešila Stupava.“