Fico by sa mal krotiť. Zrušenie špeciálnej prokuratúry je zlý nápad

Zarezať špeciálnu prokuratúru znamená odstaviť boj s korupciou. Oveľa lepším riešením by bola výmena Daniela Lipšica za prokurátora, ktorý nemá politické ambície. A politické praktiky.

Daniel Lipšic Daniel Lipšic. Foto: TASR.

Pred voľbami Fico hovoril, že bude trvať na odchode špeciálneho prokurátora Lipšica. Dnes sa dozvedáme, že spolu s Lipšicom chce odstrániť aj jeho úrad. Tento nápad si určite podporu nezaslúži.

Zánik špeciálnej prokuratúry by znamenal, že boj s organizovaným zločinom a korupciou ide nabok. Teda späť na úroveň krajov, kde to však nefungovalo. Politickej korupcii – športu, v ktorom vynikali takmer všetky vládne strany – by sa mali venovať špecializované úrady. A malo by to platiť aj za koalície Smeru, Hlasu a SNS. Troch strán, ktoré sú zo špeciálnej prokuratúry nervózne.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.