Vláda posiela Slovákom jasný odkaz. My nemáme, tak sa vy poskladajte

Blaho národa leží novej vláde skutočne na srdci. A keby len to, ale dokonca aj zdravie Slovákov. V podstate sa tým lídri súčasnej koalície nijako netajili ani pred voľbami. Krátko po nich sa pozornosť kabinetu sústredila na prilepšenie dôchodcom. Nezabudlo sa ani na údajne ohrozených hypotekárnych dlžníkov, a tým sa rozdávanie zďaleka nekončí. Široká verejnosť však netrpezlivo očakávala, odkiaľ na to budeme mať. No a prvé odpovede sa črtajú po pondelkovom rokovaní vlády.

4dcember2023_Vlada_26003805_novy Minister financií Ladislav Kamenický informuje o konsolidácii verejných financií. Foto: Martin Baumann/TASR

Ešte pred ním šéf rezortu životného prostredia Tomáš Taraba vyhlásil, ako veľmi štátu záleží aj na podnikateľoch. Novelizáciou všetkých zákonov, ktoré sa týkajú slovenských firiem, chcú „urobiť zo Slovenska miesto, kde sa oplatí investovať a tvoriť hodnoty“. Minister bol vskutku presvedčivý, keď hovoril o tom, že o rok tu budú mať podnikatelia oveľa priaznivejšie podmienky na fungovanie.

Mnohí však vieme, že minimálne bankárov táto garnitúra nepoteší. Na ich zisky si brúsili zuby už pred voľbami. A zaujímavé je aj to, prečo tieto informácie neavizovala ministerka hospodárstva alebo sám šéf rezortu financií.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.