V mexickom Guadalupe vrcholí najväčšia mariánska púť na svete. Odhadujú rekordných 13 miliónov pútnikov

Počet návštevníkov mariánskeho pútnického miesta Guadalupe vysoko prevyšuje ostatné pútnické miesta po celom svete a je dokonca vyšší ako počet turistov vo Vatikáne. Kým uplynulý rok údajne počet pútnikov počas hlavnej púte prekročil dvanásť a pol miliónovú hranicu, tento rok hovoria mexické úrady o atakovaní 13-miliónovej méty.

Pútnici čakajú, až na nich príde rad, aby mohli vstúpiť do Baziliky Guadalupe v Mexico City. Zdroj: profimedia.sk Pútnici čakajú, až na nich príde rad, aby mohli vstúpiť do Baziliky Guadalupe v Mexico City. Zdroj: profimedia.sk

 „Od prvého decembra do dnešného dňa sme zaznamenali prílev 350 000 pútnikov. Očakávame, že do konca podujatia, 12. decembra, uvidíme viac ako 13 miliónov pútnikov,“ povedala 8. decembra na tlačovej konferencii Aurea Martinezová, vedúca oddelenia monitorovania a overovania Kancelárie primátora. Už vlani dosiahli rekord aj napriek pandemickým opatreniam, ktoré boli v platnosti v prvých dňoch púte.

K tohtoročnej slávnosti sa podľa portálu vaticannews na diaľku znova pripojí aj pápež František, ktorý bude 12. decembra sláviť v bazilike sv. Petra v Ríme svätú omšu v španielskom jazyku.  


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.