Vyhradené parkovanie v centre mesta si môžete prenajať za 10-tisíc eur bez DPH ročne

KOŠICE – Poslanci Mestského zastupiteľstva v Košiciach schválili na svojom utorkovom zasadnutí pozmeňujúci návrh na vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže na nájom parkovacích plôch s cieľom zvýšiť príjem do rozpočtu mesta Košice. Táto súťaž sa bude týkať maximálne 30 parkovacích miest v lokalite A zóny regulovaného parkovania.

P-Réservé Ilustračné foto: unsplash.com

Podľa schváleného návrhu je minimálne nájomné za jedno parkovacie miesto na rok stanovené na 10-tisíc eur bez DPH. Hlavným kritériom pri výbere nájomcov bude cena ponúknutá záujemcami o prenájom. Ako už písal Boris Macko, tento krok je príznačný novým prístupom mesta k parkovacej politike, keďže s výnimkou taxi a vozidiel pre osoby so zdravotným postihnutím (ZŤP) mesto doteraz parkovacie miesta neprenajímalo.

Po niekoľkých rokoch sa mesto rozhodlo vrátiť sa k tomuto modelu prenájmu, a to napriek tomu, že v dôvodovej správe magistrát pripúšťa, že ide o nekoncepčný krok. Hlavným dôvodom pre toto rozhodnutie je potenciálny ekonomický profit, ktorý by tento prenájom mohol mestu priniesť.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok