Mobilný operátor O2 bude od januára postupne vypínať 3G sieť. Začne v týchto okresoch

BRATISLAVA – Od januára 2024 plánuje mobilný operátor O2 postupne v horizonte dvoch rokov vypínať vlastnú 3G sieť na celom území Slovenska, ktorej využitie nástupom moderných 4G a 5G technológií postupne klesalo. Zároveň odporúča svojim zákazníkom výmenu starej SIM karty, ktorá je schopná pracovať len v 3G sieti.

android-2941164_1280 S postupným vypínaním 3G siete plánuje mobilný operátor začať už o mesiac. Foto: Pixabay

S vypínaním 3G siete začne mobilný operátor na konci januára v okresoch Žarnovica a Zlaté Moravce. Termíny vypínania v ďalších oblastiach Slovenska bude O2 komunikovať priebežne a zákazníci dostanú informáciu o presnom termíne vypnutia 3G siete v ich lokalite s predstihom, aby mali čas na výmenu zariadenia alebo SIM karty.

Súbežne s vypínaním 3G siete bude O2 v daných oblastiach modernizovať 4G a 5G siete, čo povedie k rýchlejšiemu načítavaniu webových stránok či mobilných aplikácií, a tiež zabezpečí kvalitnejší zvuk počas telefonovania. Po vypnutí 3G siete sa kvalita prenosu dát a telefonovania v mnohých lokalitách zlepší, pretože uvoľnené frekvencie posilnia kapacitu vysokorýchlostných 4G a 5G sietí.

Vypnutie 3G siete sa dotkne len tých zákazníkov, ktorí používajú starší typ SIM karty alebo zariadenia bez podpory 4G a 5G sietí. Starú SIM kartu si zákazníci vedia bezplatne vymeniť za novšiu v ktorejkoľvek O2 predajni na počkanie.

„Výhoda technologicky vyspelých sietí oproti zastaralej 3G technológii je nesporná vo všetkých aspektoch – či už ide o volania, alebo stabilné a rýchle dátové pripojenie. Práve preto neustále investujeme do rozvoja našich 4G a 5G sietí. Prechod na vyššiu rýchlosť znamená ešte lepší užívateľský zážitok z dátovania, telefonovania, počúvania hudby či sledovania filmov a videí,“ priblížil technologický riaditeľ O2 Slavomír Pšenák.


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok