Tým, ktorí tvrdia, že učenie cirkvi sa nezmenilo, netreba veriť

Dokument s názvom Fiducia Supplicans, ktorý dovoľuje požehnávať homosexuálne páry, už odmietli štyri biskupské konferencie. Niektorí autori uvádzajú, že mení učenie cirkvi o požehnaniach, ľudskej prirodzenosti a teológii tela.

Rev. James Martin, a Jesuit priest for more than two decades, gives a blessing to Jason Steidl Jack, left, and his husband Damian Steidl Jack in Manhattan, on Dec. 18, 2023. Jezuita James Martin, požehnáva Jasona Steidl Jacka, vľavo, a jeho manžela Damiana Steidl Jacka v New Yorku, 18. decembra 2023, deň po tom, čo pápež František povolil katolíckym kňazom žehnať páry rovnakého pohlavia. Foto: Porfimedia

Situácia v katolíckej cirkvi sa pred Vianocami prudko zhoršuje. Vnútorné rozdelenia ďalej narastá, chaos sa zväčšuje. Najnovší spor o požehnávanie homosexuálnych a heterosexuálnych párov to potvrdzuje.

Keď Dikastérium pre náuku viery v pondelok vydalo dokument s názvom Fiducia Supplicans, ktorým umožnilo požehnávanie homosexuálnych párov, na Slovensku sa už tradične vyrojilo mnoho hlasov z radov miestnej cirkvi, ktoré celú situáciu odbili konštatovaním, že všetko vzrušenie je vlastne zbytočné, lebo učenie cirkvi sa v podstate nijako nezmenilo. Zvláštne na celej situácii je, že keď sa človek pozrie za hranice Slovenska, musí mať úplne opačný pocit.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami