Vianočný príbeh: Dieťa, ktoré zachránilo (nielen) svoju matku

V inventári vianočných príbehov zaujíma špeciálne miesto skúsenosť kanadského lekára Josepha A. MacDougalla. Na začiatku svojej lekárskej praxe sa venoval pacientom chorým na tuberkulózu. Medzi štyridsiatkou pacientov si spomína aj na dvadsaťtriročnú matku asi ročného dieťaťa. Hoci bol jej stav veľmi vážny, Vianoce chcela stráviť doma so svojou rodinou.

No_Known_Restrictions_Christmas_Eve_by_J._Hoover,_no_date_LOC_2122063062 Vianočná pohľadnica z roku 1880. Ilustračné foto: wikimedia

Lekár jej to sľúbil, pretože predpokladal, že žena sa Vianoc nedožije. Prognóza nebola dobrá. Trápila ju permanentná horúčka a vážila len necelých štyridsať kíl. Problémom bola zväčšujúca sa dutina – kaverna v jej pľúcach s priemerom jeden centimeter. Žena sa nakazila od svojho manžela, ktorý bol ľahším prípadom a netušil, že je vôbec chorý. Špeciálna operácia, ktorá mala pomôcť uzavretiu pľúcnej dutiny, ju takmer zabila.

Nečakaný obrat


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.