Záhada košického evidenčného čísla v Gaze. Polícia vyhodnocuje hrozbu

KOŠICE – Na sociálnych sieťach a v médiách vyvolalo rozruch košické evidenčné číslo, ktoré sa objavilo vo videu izraelskej armády. Ukazuje v ňom arzenál zbraní, ktorý zabavila v jednom z domov v Gaze. Práve košická značka vyvolala množstvo otáznikov.

ŠPZ KE Gaza Polícia momentálne preveruje, ako sa mohlo evidenčné číslo z peugeota dostať až do Gazy. Foto: IDF

Pôvodne bolo košické evidenčné číslo pridelené úžitkovému vozidlu peugeot. Podľa informácií TV JOJ patrilo lízingovej spoločnosti, ktorá ho ale po troch rokoch predala súkromnej firme. Tá síce auto odhlásila z evidencie, no naspäť ho už neprihlásila, hoci tak mala urobiť do 30 dní. Aj vďaka tomu sa stopa po ňom stráca.

Kým bolo auto riadne evidované v spomínanej lízingovej spoločnosti, nebolo havarované ani ukradnuté. Po odhlásení je už ťažké vypátrať, aký bol osud peugeotu. Oslovili sme preto košické krajské policajné riaditeľstvo, či predsa len nebola ohlásená krádež auta, prípadne strata alebo ukradnutie evidenčných čísel.

No nakoniec prišla odpoveď z Prezídia policajného zboru (PPZ). „Policajný zbor v rámci plnenia svojich zákonných úloh monitoruje aj aktivity, ktoré môžu predstavovať bezpečnostné riziko. Podozrenia z protiprávnej činnosti preveruje a zistenia vyhodnocuje. Bližšie informácie o druhu a povahe opatrení však nie je možné zverejniť,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré Štandardu poskytol hovorca PPZ Roman Hájek. Polícia sa teda snaží zistiť, ako sa mohlo evidenčné číslo z peugeota dostať do pásma Gazy. Prípad košickej značky tak ešte môže mať dohru.

Košické evidenčné číslo v Gaze

Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok