Prvými narodenými bábätkami v žilinskom kraji sú chlapec Richard a dievčatko Lýdia

ŽILINA/ČADCA – Po polnoci sa ako prvé dieťa v nemocnici v Čadci narodil chlapec Richard a v žilinskej pôrodnici sa narodilo dievčatko menom Lýdia.

babatko-nove Chlapec Richard je prvým dieťaťom, ktoré prišlo na svet v novom roku v nemocnici v Čadci. Foto: Nemocnica Čadca

„Dovoľte mi informovať vás o prvom dieťatku narodenom v žilinskej pôrodnici v roku 2024. O 06:11 priviedla v žilinskej nemocnici na svet dcérku Lýdiu maminka Jana zo Žiliny,“ informoval hovorca nemocnice Karol Zahatlan.

Dievčatko sa narodilo sekciou v 39. týždni tehotnosti s mierami 3 135 gramov a 45 centimetrov.

„Blahoželáme a maminke aj Lýdii veľmi držíme palce. Do ďalších dní prajeme obom všetko len to najlepšie, najmä veľa síl, zdravia, lásky spoločných chvíľ,“ gratuloval Zahatlan.

Za skvelú prácu ďakujeme celému tímu oddelenia gynekológie a pôrodníctva, novorodeneckého oddelenia a anestéziologickému tímu, uzavrel hovorca.

Chlapec Richard je naopak prvým dieťaťom, ktoré prišlo na svet v novom roku v nemocnici v Čadci. Narodil sa o 4:03, váži 3 700 gramov a meria 52 cm, informovali o tom šťastní rodičia Dominika a Ľubomír z Nesluše.  

Gratulujeme 🙂

Prvými narodenými bábätkami v žilinskom kraji sú chlapec Richard a dievčatko Lýdia
Po polnoci sa ako prvé dieťa v nemocnici v Čadci narodil chlapec Richard a v žilinskej pôrodnici sa narodilo dievčatko menom Lýdia. Foto: TASR