VIDEO: Východniarky sa po cennom skalpe vyšvihli na čelo tabuľky. Udržia si víťaznú mentalitu?

PARTIZÁNSKE – V prvom sviatočnom kole nadstavbovej časti Hyundai extraligy žien hostili domáce florbalistky druhý celok tabuľky zo Spišskej Novej Vsi.

forbal PE titulka Východniarky sa po cennom skalpe vyšvihli na čelo tabuľky. Udržia si víťaznú mentalitu? Foto: Stanislav Vavro

V rozbehovej tretine, ktorá sa odohrala vo vlažnom tempe, mali lepší vstup do zápasu hostky z Kométy, ktoré sa ujali vedenia už v 28. sekunde po úspešnej strele sedemnásťgólovej Sabolovej. Svoj strelecký účet si v 7. minúte vylepšila domáca Petríková, ktorá svojím úspešným zápisom vyrovnala stav stretnutia na 1:1.

Obraz hry sa výrazne nezmenil ani počas druhej tretiny. Východniarkam sa s pribúdajúcimi minútami darilo plniť taktické pokyny trénera, tým sa snažili agresívnym napadaním eliminovať silnú prvú päťku majsteriek Slovenska.

Videoreportáž: FBK Harvard Partizánske – ŠK FBK Kométa Spišská Nová Ves. Zdroj: Stanislav Vavro

V nevýraznej hre domácich sa čoraz viac začala prejavovať absencia kľúčovej kapitánky domácich Dobošovej. Po prehratom druhom dejstve 1:2 odchádzali domáce hráčky do kabíny so sklonenými hlavami.

V záverečnej tretine prejavili väčšiu túžbu a hlad po víťazstve Spišiačky, ktoré po troch úspešných streleckých zápisoch uchmatli favoritovi cenné tri body a zaslúžene sa vyšvihli na čelo tabuľky a majú náskok jedného bodu pred Nemšovou.

Výsledok zápasu:

FBK Harvard Partizánske – ŠK FBK Kométa Spišská Nová Ves 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)

Góly: Petríková, Vršková – Sabolová 2, Hrabovská 2, Bajtošová, Grossová



Povedali po zápase:

Tréner FBK Harvard Partizánske Dušan Ďuríček:

„Začiatok zápasu bol celkom vyrovnaný. V podstate mali sme veľkú pauzu, sviatky nám nepomohli, dievčatá netrénovali, takže dnes sa to prejavilo. Chýbajú nám kľúčové hráčky. Najviac nám chýba kapitánka Tamara Dobošová a to je na našom kolektíve dosť cítiť. V závere nepriaznivého vývoja zápasu sme odvolali brankárku. Bohužiaľ, dnes nám tento taktický manéver nevyšiel. Nemáme čo stratiť, je to nadstavba. Jednoducho treba skúšať veci, ktoré chceme potom používať v hre. Takže nič sa nedeje, ideme ďalej.“

Tréner ŠK FBK Kométa Spišská Nová ves Dušan Koščo:

„My sme do dnešného zápasu nastúpili s cieľom zobrať si tri body, pretože všetky body, ktoré získame na vonkajšom prostredí, padnú v konečnom dôsledku vhod. Takže aj tomu sme dnes prispôsobili našu taktiku. K tomu sme sa snažili využiť aj poznatky z predošlých zápasov. Vieme o tom, že Partizánčanky majú jednu päťku nabitú, takže tomu sme prispôsobili našu taktiku. Čo nám z časti vychádzalo. Do semifinále play off chceme postúpiť minimálne z druhého miesta, ktoré nám zaručí priamy postup.“


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac