Očista tela po sviatkoch. Toto sú vhodné prírodné extrakty na novoročnú detoxikáciu

KOŠICE - Nový rok je obdobie, keď mnohí z nás hľadajú spôsoby, ako očistiť svoje telo a naštartovať ho do nového roka s novou energiou. Detox, proces očisty tela od toxínov, sa často spája s rôznymi bylinkami a výživovými doplnkami.

detox tela V novom roku si ľudia často dávajú predsavzatie dosiahnuť zdravší životný štýl. Ilustračné foto: Unsplash

V srdci detoxikačných procesov stojí Yucca Shidigera, rastlina obsahujúca saponíny, ktoré znižujú povrchové napätie v tele a pomáhajú odstraňovať škodlivé látky. Tieto látky sa usádzajú na slizniciach orgánov a v cievach, čo môže viesť k rôznym zdravotným problémom. Na podporu zdravia pečene odborníčky odporúčajú ostropestrec mariánsky, tradičnú bylinku známu svojimi detoxikačnými vlastnosťami, ktorá môže pomáhať obnoviť pečeňové bunky.

Ďalší príklad je zmes Tudca, ktorá je dobrá pre zdravie pečene a žlčníka, čo môže byť efektívne riešenie pri detoxikácii. Pre očistu organizmu je tiež vhodný jačmeň zelený, ktorý je považovaný za superpotravinu. Aké benefity má táto rastlina, nám bližšie vysvetlila laborantka z oddelenia vývoja a výskumu firmy Booslabs Magdaléna Želinská: „Saponíny v Yucce Shidigera majú okrem detoxikačnej funkcie aj antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti. Pomáhajú tiež znižovať hladiny cholesterolu a sú prospešné pre kosti a prevenciu obezity.“

„Práve saponíny, povrchovo aktívne látky, dokážu znížiť povrchové napätie a týmto fyzikálnym čistiacim procesom efektívne zbavujú telo nahromadených nečistôt, usadenín. Saponíny sú prirodzenou súčasťou rastlín a poskytujú im ochranu. Vďaka svojim antioxidačným vlastnostiam sú aj pre náš organizmus veľmi prospešné,“ priblížila pre Košický Štandard vedúca oddelenia vývoja a výskumu prírodných výživových doplnkov Simona Koczková.

Yucca Schidigera rastie na púšti v Kalifornii. Foto: Unsplash

Detox a očista tela sa môžu javiť ako mýtus, ale vďaka prírodným zložkám ako Yucca Shidigera a ostropestrec mariánsky či jačmeň zelený sa stávajú skutočnosťou. Tieto prírodné zložky ponúkajú efektívnu podporu pre tých, ktorí hľadajú zdravý štart do nového roka a podporu zdravia pečene, najmä v prípadoch poškodenia pečene spôsobených nezdravým životným štýlom, alkoholom alebo dlhodobým užívaním určitých liekov.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok