Kúpou štátnej nehnuteľnosti môžete nielen ušetriť, ale aj zarobiť v Bratislave a okolí. Poznáme podrobnosti o najbližšej aukcii

BRATISLAVA – Začiatkom roka ponúkajú štátne orgány cez register ponúkaného majetku štátu nehnuteľností byty, rodinné domy alebo pozemky prostredníctvom aukcie. Aktuálne sa v ňom nachádzajú aj nehnuteľnosti z Bratislavského kraja, ktoré môžu v ťažkej dobe získať aj menej majetní záujemcovia a tak si vyriešiť vlastné bývanie.

Nehnuteľnosti na predaj Byt v Dúbravke môže šťastlivec získať prostredníctvom aukcie. Foto: Martin Baumann/TASR

Ponúkané nehnuteľnosti v registri majú síce ďaleko od luxusu, ale nižšia cena a lokalita nie sú na zahodenie. Výhodné je to najmä pre tých, ktorí sú schopní svojpomocne zveľadiť danú nehnuteľnosť, aby bola vhodná na bývanie.

Získať nehnuteľnosť v Bratislave môžete v Dúbravke, kde je voľný 1-izbový byt na podlahovej ploche 33 m2 za 84 700 eur. Uzávierka prihlásenia sa do aukcie je do 1. februára. Na komerčnom trhu sa byt s rovnakými parametrami predáva v hlavnom meste približne za 119-tisíc eur.

Komu nevadí vzdialenejšia lokalita od Bratislavy, možno ho zaujme 1-izbový byt na Myjave s podlahovou plochou 40 m2, ktorý je oproti minulému roku lacnejší o 10 percent, keďže sa ho nepodarilo na predošlej aukcii predať. V súčasnosti sa suma začína na úrovni 53 640 eur, termín prihlásenia je stanovený na 1. februára.

V obci Vištuk môžete získať starší rodinný dom s rozsiahlym pozemkom. Na zastavanej ploche s nádvorím 560 m2 sa nachádza prízemný rodinný dom s neobývaným podkrovím, komora, murovaný sklad, drevený sklad a studňa. Rodinný dom má dve izby, kuchyňu, kde je okrem toho k dispozícii aj rozsiahla záhrada s výmerou 406 m2. Vyvolávacia cena je 65 400 eur, lehota na doručenie ponuky je 2. február.

Uvedené sumy sú minimálne, ktoré pri väčšom záujme na strane kupujúcich narastú. Na všetky nehnuteľnosti je do ukončenia prihlasovania možná obhliadka.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac