Pátranie po nezvestnom mladíkovi je stále neúspešné. Čo sa stalo v ten osudný deň na košickom jazere?

Košice – Cez víkend od skorých ranných hodín viedol Pohotovostný pátrací tím Košického kraja ďalšiu z pátracích akcií na sídlisku Nad jazerom v Košiciach s cieľom nájsť 15-ročného Dušana M., ktorý 30. 12. 2023 zmizol pod hladinou rieky. Napriek intenzívnemu úsiliu pátrací tím stále nemá žiadne indície.

pohotovostny-patraci-tim Po mladíkovi pátrajú už od konca minulého roka. Foto: FB Pohotovostný pátrací tím KE kraj

Tím každý deň prehľadáva nové úseky rieky a monitoruje hladinu na nedostupných miestach pomocou dronov. Pátranie je zatiaľ neúspešné, ale pokračuje s nezmenenou intenzitou. Podmienky sa vzhľadom na terén postupne zhoršujú a prácu tímu neuľahčuje ani počasie.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je nezvestny-dusan-miko-1024x461.jpg

Veliteľ Pohotovostného pátracieho tímu Košického kraja Juraj Pulščák pre Košický Štandard uviedol: „Po nezvestnom Dušanovi M. pátrame v rámci možností denne. Cez víkend pochopiteľne zvykneme organizovať masívnejšie pátracie akcie, zatiaľ čo cez týždeň prechádzajú vytypované miesta menšie skupiny pátračov. Ak sa nič nezmení na statuse nezvestnosti spomínanej osoby do nasledujúceho víkendu, opäť sa bude mobilizovať celý tím aj s technikou a psami. S rodinou sme v neustálom kontakte a robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme našli odpoveď, čo sa v osudný deň 30. 12. 2023 stalo.“

Mladíka hľadajú už od konca minulého roka. „Práve zasahujeme na sídlisku Nad jazerom, kde spolu s hasičmi z Košíc a PZ SR – Košický kraj prehľadávame vodný tok Hornádu. Krátko po 23.30 sme sa sem presunuli na výzvu operačného strediska na súčinnosť pri pátraní po osobe, ktorá zmizla pod hladinou rieky,“ informoval Pohotovostný pátrací tím na sociálnej sieti. Pátranie po Dušanovi M. pokračuje s nádejou, že sa nájdu nejaké nové stopy, ktoré by mohli viesť k vysvetleniu tohto nešťastia.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok