Iba 19-ročný vodič zahynul neďaleko svojho domu. S autom skončil pod autobusom

ORAVSKÝ PODZÁMOK – Cesta I/59 pri Oravskom Podzámku sa stala osudnou mladému vodičovi. V stredu 17. januára podvečer sa tam zrazil autobus s osobným autom, v ktorom sedel iba 19-ročný vodič. Ten zrážku s kolosom neprežil. Podľa našich informácií sa vracal domov, od ktorého ho delil už len kúsok.

Nehoda pri Oravskom Podzámku Vodičovi ostane pred očami hrozivý výjav navždy. Foto: Facebook/Polícia-Žilinský kraj

Na miesto okamžite vyrazili záchranári a hasiči, ktorí sa mladému mužovi snažili pomôcť. Podľa informácií Žilinského Štandardu muža ešte z vraku vytiahli so známkami života. Zraneniam však napokon podľahol. Tragédia zasiahla políciu, vodiča autobusu aj cestujúcich.

Z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že mladý muž z neznámych príčin vošiel s autom do protismeru, kde „vletel“ pod autobus. Polícia nariadila u 36-ročného vodiča autobusu vykonať skúšku na prítomnosť alkoholu, ktorá sa skončila negatívnym výsledkom. Tragédia je predmetom vyšetrovania.

Cesty Oravského Podzámku zažívajú krušné časy. Na druhý deň ráno tam pri nehode opäť figuroval autobus. Foto: Facebook/Ľubomír B.

Dnes, 18. januára sa opäť stala na ceste nepríjemnosť s autobusom, hoci tentokrát bez strát na životoch. Autobus a kamión narazili v ranných hodinách do kopy snehu, čím v obci skomplikovali dopravu. Dôvodom môže byť námraza na cestách.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.

Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Pamätajte, že jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam aj svojim schopnostiam a zručnostiam. Dôležité je jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť, brzdiť uvážene a včas, priblížila situáciu pre Žilinský Štandard žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok