VIDEO: Cestovný ruch na hornej Nitre zastreší nové regionálne centrum. Nájdete ho na lukratívnej adrese

BOJNICE – Oblastná organizácia cestovného ruchu Región horná Nitra Bojnice pôsobí na tomto území od roku 2012. Širokú členskú základňa tvorí viac ako 60 členov, z toho 6 samospráv.

Bojnice, horná Nitra Cestovný ruch na hornej Nitre zastreší nové regionálne informačné centrum. Zvýši sa aj úroveň prezentácie? Foto: Stanislav Vavro

Oblastná organizácia zažíva podľa slov riaditeľky Andrey Freimann v tomto roku veľký míľnik, nakoľko sa v súčasnosti sťahujú z priestorov pôvodnej kancelárie a zároveň zariaďujú regionálne turistické centrum.

„Naše nové sídlo bude zriadené priamo na námestí v Bojniciach, čiže priamo v turistickom centre,“ informovala riaditeľka.

Videoreportáž: Cestovný ruch na hornej Nitre zastreší nové regionálne informačné centrum.
Zdroj: Stanislav Vavro

Ako ďalej uviedla, v organizácii pribudne nová pracovná sila na plný pracovný úväzok, ktorá bude
k dispozícii ako členom organizácie, tak aj návštevníkom regiónu.

„Cieľom je tak zjednotiť prezentáciu celého regiónu a pomocou vlastného rozpočtu a štátnej dotácie podporiť aktivity, podnikateľov a samosprávy v regióne,“ konštatovala Freimann a zároveň nezabudla pripomenúť aj to, že záujem o členstvo v organizácii každoročne rastie a preto musí rásť aj úroveň prezentácie.

Aktuálne má organizácia 63 členov, z toho 6 samospráv (Bojnice, Prievidza, Handlová, Lehota pod Vtáčnikom, Sebedražie a Nitrianske Rudno) a 57 podnikateľov, fyzických osôb či zástupcov tretieho sektora – občianske združenia, neziskové organizácie, čím sa radí medzi najväčšie na Slovensku.

„Bohužiaľ ale, netýka sa to aj veľkosti rozpočtu, nakoľko výška dotácie, ktorú naša organizácia môže žiadať a prijať, je limitovaná výškou vybranej dane za ubytovanie v členských samosprávach,“ prízvukovala Andrea Freimann.

Týmto chcú apelovať na všetkých ubytovateľov, aby dôslednejšie vyberali od svojich klientov – turistov miestny poplatok, nakoľko pokiaľ tak neučinia v plnej zákonnej miere, ochudobňujú celý región.

„A to hneď dvakrát – prvýkrát na úrovni mestského alebo obecného rozpočtu, a druhýkrát na úrovni miestneho rozvoja, keď naša organizácia vie túto čiastku ešte zdvojnásobiť a musí ju len investovať naspäť – do cestovného ruchu, ktorý následne pomáha rozvíjať svoju činnosť a podnikanie všetkým, nielen členom organizácie,“ uzavrela riaditeľka.

Bojnický zámok patrí medzi najstaršie a najvýznamnejšie pamiatky na Slovensku. Foto: Stanislav Vavro

Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac