Rusi postavili na Donbase 30-kilometrovú obrannú líniu s 2 100 vagónmi

Rusi postavili na Donbase 30 kilometrov dlhý vlak s 2 100 vagónmi. Má slúžiť ako bariéra proti prípadným útočným operáciám ukrajinských síl v okupovanej Doneckej oblasti.

„Na výstavbu zrejme použili koľajové vozidlá ukradnuté z dočasne okupovaných území,“ uviedol kanál DeepState UA. Stavba tohto vlaku začala v júli 2023. Postupné zostavovanie vlaku je vidieť na satelitných záberoch z posledných deviatich mesiacov.

Myšlienka výstavby je podľa analytikov jasná, a to prekaziť napredovanie ukrajinských obranných síl. „Dá sa to považovať za samostatnú obrannú líniu, pretože je mimoriadne ťažké poškodiť, presunúť alebo vyhodiť do vzduchu 30-kilometrovú masu kovu,“ tvrdí Deep State UA s dôvetkom, že ani ťažká technika by cez takúto hradbu neprešla.

(telegram, moscowtimes)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok