Zomrela sudkyňa Najvyššieho správneho súdu Zuzana Mališová

Zomrela sudkyňa Najvyššieho správneho súdu Zuzana Mališová. Sudkyňa zomrela vo veku nedožitých 60 rokov.

Mališová bola absolventkou Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Pred vstupom do justície pracovala v rokoch 1989 až 1991 v Československom rozhlase Bratislava, na Obvodnom národnom výbore Bratislava I a v Československej tlačovej kancelárii.

V rokoch 1994 až 2014 bola sudkyňou Okresného súdu Bratislava I, potom pôsobila na Krajskom súde v Bratislave i na správnom kolégiu Najvyššieho súdu SR. Na Najvyššom správnom súde SR bola od 1. augusta 2021.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac