Medzinárodná hokejová federácia vylúčila Bielorusko aj z kvalifikácie ZOH na Slovensku

Medzinárodná hokejová federácia vylúčila Bielorusko aj z kvalifikácie ZOH na Slovensku. Rusko a Bielorusko sa nemôžu zúčastniť na turnajoch Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) ani v sezóne 2024/25. Zákaz platí od invázie Ruska na Ukrajinu.

Obe krajiny sa nepredstavia ani na šampionáte vo Švédsku a Dánsku v roku 2025). IIHF zároveň vylúčila Bielorusko zo záverečnej fázy kvalifikácie ZOH 2026 do Milána a Cortiny d’Ampezzo. Bielorusi sa mali predstaviť v D-skupine v Bratislave (od 29. augusta do 1. septembra 2024).  

„Rada IIHF počas jedného zo svojich pravidelných zasadnutí preskúmala aktuálne bezpečnostné riziká spojené s opätovným začlenením ruských a bieloruských národných a klubových tímov do súťaží IIHF. Na základe dôkladnej analýzy Rada IIHF dospela k záveru, že opätovné začlenenie ruských a bieloruských tímov do súťaží IIHF zatiaľ nie je bezpečné. Rusko a Bielorusko sa preto nezúčastnia na majstrovstvách IIHF v sezóne 2024/2025,“ uvádza sa v stanovisku na oficiálnej stránke.

IIHF stále nerozhodla, ako to bude s účasťou Ruska na olympiáde.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac