Futbalový tím SSC Neapol čaká osemfinálový zápas Ligy majstrov proti FC Barcelona

Futbalový tím SSC Neapol čaká osemfinálový zápas Ligy majstrov proti FC Barcelona, debutujúci 55-ročný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona verí, že mužstvo začne odznovu a zvíťazí.

„Som vďačný za príležitosť stať sa trénerom Neapola. Ďakujem hráčom z reprezentácie, zväzu a fanúšikom za prejavený rešpekt a pochopenie,“ uviedol pre portál football-italia.net taliansky kouč, ktorý v pondelok nahradil na lavičke „Partenopei“ Waltera Mazzarriho.

Slovenský futbalový zväz, s ktorým sa minulý týždeň dohodol na zmluve minimálne do roku 2025, mu za vopred stanovených podmienok povolil pôsobenie v SSC do konca prebiehajúcej klubovej sezóny.

Neapol sa v lige trápi, vyhral iba dva z uplynulých ôsmich duelov a v tabuľke figuruje až na 9. mieste. Cez víkend doma iba remizoval s FC Janov 1:1. Calzona na svojej úvodnej tlačovej konferencii čelil otázkam o tom, čo podľa neho chýba tímu, ktorý získal v uplynulom ročníku „scudetto“.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac