Večer plný vášnivých mexických rytmov, operné hlasy či Solivarské poklady. Aj to ponúka víkend v Prešove

PREŠOV – Každá veková kategória si vie vybrať z akcií, ktoré ponúka predprázdninový víkend v Prešove. V ponuke sú napríklad koncert, rozprávka, ale aj latino fiesta.

Ilustračná fotografia: Zrdoj: Kam do mesta/redakcia

Výstava VLADO SEMAN: POWER OF MISERY, 23. – 25. 2. 2024, Krajská galéria v Prešove, 9.00 – 17.00 hod.

Vladimír Seman je multimediálny umelec, grafik a maliar pôsobiaci v Prešove. Jeho autorská výstava predstavuje výber z relatívne neznámej digitálno-grafickej tvorby, ktorá ironizuje otázky prežívania kolektívnych zážitkov a iniciuje divákov k participácii v umeleckom diele.

LATINO FIESTA – MEXICO EDITION: 23. 2. 2024, ENCORE THE CLUB, 22.00 hod.

Zažite večer plný vášne, energie a autentického mexického šarmu. Tešiť sa môžete na atmosféru plnú živých farieb, tradičných vzorov a hudobných tónov Latinskej Ameriky. Nebudú chýbať hudobná selekcia top hitov od Jose Garciu či tanečné animácie jeho Dance Company.

Párty YZOMANDIAS TOUR ATTACK: 23. 2. 2024, ENCORE, 22.00 hod.

Už 23. 3. 2024 prichádza do ENCORE the club Yzomandias so svojím najnovším albumom ZPÁTKY NA SVOJÍ PLANETU.

Koncert ČESKO-SLOVENSKÉ OPERNÉ HLASY, 24. 2. 2024, Dvorana Evanjelického kolégia, 18.00 hod.

Protagonisti koncertu, český barytonista Jiří Rajniš a slovenská sopranistka Tatiana Hajzušová, tvoria pár nielen na javisku, ale aj v súkromnom živote a v tomto projekte sa predstavia ako sólisti, aj ako pár v niekoľkých duetách.


Program koncertu tvoria svetoznáme árie a duetá opernej literatúry, ale taktiež operetné árie a neapolské piesne – W. A. Mozart, A. Dvořák,  G. Rossini, J. Strauss, C. A. Bixio, F Lehár a i.

Koncert GLEB, 24. 2. 2024, ENCORE, 22.00 hod.

GLEB je známy svojím charakteristickým štýlom a tvorbou, v ktorej je možné počuť mnoho žánrov od elektroniky až po rôzne subžánre rapu. Kombináciou týchto vplyvov vznikol jedinečný rap.

Rozprávka Solivarské poklady, BABADLO, bábkové divadlo, 16.00 hod.

Povesť o pokladoch Slanských vrchov priblíži detskému i dospelému divákovi zaujímavú históriu ťažby soli. Veľká drevená konštrukcia gápľa je základom technickej scénografie a určite nadchne každého diváka. Dozviete sa, ako sa v Solivare našla soľ a ako sa ju podarilo umom vyťažiť. 

Solivarské poklady Foto: Redakcia


K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok