Putin nežartuje. Ako Biden čelil hrozbe jadrového armagedonu

V októbri 2022 sa Biely dom na niekoľko týždňov ocitol v kríze, ktorej hĺbka sa vtedy verejne nepriznávala. Bol to záblesk možnej desivej novej éry. Denník New York Times popisuje, čo vtedy Američania zvažovali a aké tajné rokovania viedli s Rusmi.

Snímka obrazovky 2024-03-11 o 10.47.22 Počas svojej cesty do New Yorku v októbri 2022 sa prezident Biden zastavil na prehliadke závodu spoločnosti I.B.M. V ten večer mal pre hostí na dobročinnej akcii znepokojujúci odkaz. Foto: Biden Biden Erin Schaff/New York Times

Prezident Biden bol práve vo štvrti Upper East Side v dome, ktorý vlastnil podnikateľ James Murdoch, rebelantský dedič mediálneho impéria obklopený liberálnymi newyorskými demokratmi, ktorí si dobre zaplatili, aby si prišli vypočuť optimistické rozprávanie o Bidenovom programe na najbližších niekoľko rokov.

Písal sa 6. október 2022, ale namiesto toho si v ten večer vypočuli znepokojujúcu správu, ktorá – hoci to Biden nepovedal – pochádzala priamo z vysoko utajovanej zachytenej komunikácie, o ktorej bol nedávno informovaný, a tá naznačovala, že hrozby prezidenta Vladimíra Putina o použití jadrovej zbrane na Ukrajine sa môžu zmeniť na operačný plán.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.