Deti ako sexuálne objekty. Zneužívanie detí na drag šou v Amerike je nový problém dekadentnej spoločnosti

Záber z baru v Los Angeles. Foto: reprofoto/Twitter Záber z baru v Los Angeles. Foto: reprofoto/Twitter

Dvojica maloletých dievčat, ktoré sa predvádzajú po nociach v baroch a dostávajú za to peniaze. Takéto dianie bolo natočené v jednom bare v americkom meste Los Angeles, pričom zábery boli zverejnené na sociálnej sieti Twitter. Upozorňujeme čitateľov, že tento text je len pre silné povahy.

Len pred pár dňami pribudlo nové video, ktoré na to opäť upozorňuje. Pochádza z takzvanej „drag šou,“ pričom slovom drag sa tu označuje muž oblečený ako žena. Na videu vidieť, ako tento človek privedie pred ľudí dve dievčatá. Tie nabáda, aby pred publikom pózovali a brali si od nich peniaze.

https://twitter.com/DistortedLinds/status/1383639339398139905

Jedna z prítomných žien komentuje túto nepochopiteľnú situáciu. „Prečo do pekla tu majú títo ľudia malé deti na tejto sk****ej drag šou?“ pýta sa. Druhá žena poznamenáva, že je skoro polnoc a tieto deti tam pózujú a ľudia im za to dávajú peniaze.  

Video zverejnila na Twitteri Lindsay Platoshynová, ktorá k situácii vydala aj dlhšie video na stránke YouTube, v ktorom rozoberá problematiku týchto takzvaných „drag“ detí. Považuje to za nebezpečný trend, keď sa na udalosti pre dospelých ťahajú deti, ktoré sú vyzývané, aby si brali od prítomných ľudí peniaze.

https://twitter.com/DistortedLinds/status/1383813764370231300

Stále častejší problém

Pod príspevkami sa okamžite rozbehla diskusia, pričom mnohých ľudí toto dianie prirodzene šokovalo. „Deti nepatria ani do blízkosti drag šou,“ píše jedna z užívateliek. Iní ľudia podotkli, že prítomnosť detí v týchto udalostiach odmieta aj mnoho ľudí z drag prostredia.

„…Fakt je, že sa to stalo a deje sa to, a nikto nič nehovorí. Teraz nie je čas na sklopenie hláv a ignorovanie problému, ospravedlňovanie ich vetami ako ‚ale ostatní sú nevinní‘, to nie je predsa pointa,“ reagovala na to Platoshynová.

Ide skutočne už o dlhšie trvajúci problém. Známy je prípad chlapca menom Desmond Napoles. Ten už ako 11-ročný vystupoval v gaybare v New Yorku, kde dostával od návštevníkov peniaze, podobne ako striptérky pri tyči. Stál aj na čele LGBT pochodov a je považovaný za ich aktivistu.

Kritiku si vyslúžili aj takzvané „Drag queen story hours“, kde malým deťom čítali v knižnici rozprávky transexuáli vo výstredných maskách a kostýmoch.


Ďalšie články