Bratislavčanky vymysleli skvelý kšeft s parkovaním. Mnohí si ho pochvaľujú

Dovolenka - parkovanie v BA Využili ste už niekedy ponuku parkovať u cudzích ľudí? Foto: Damian Morys

BRATISLAVA – Leto sa blíži míľovými krokmi a mnohí Slováci rozmýšľajú nielen o tom, kam pôjdu oddychovať, ale riešia aj iné, s tým súvisiace záležitosti. Najmä tí, ktorí sa presúvajú do Bratislavy alebo na viedenské letisko z iných kútov Slovenska vlastným autom. Potrebujú totiž nájsť bezpečné a najmä lacné parkovanie. A keďže našinci sú nielen vynaliezaví, ale majú aj obchodného ducha, niektorí Bratislavčania sa hneď toho chytili.

Vo facebookovej skupine s názvom Cestujeme po Európe šikovne a lacno, sa našlo pomerne dosť ľudí, ktorí si pýtali radu alebo tip ohľadom výhodného parkovania na čas, kým budú na dovolenke.

„Milí cestovatelia, aj tento rok vám ponúkam možnosť zaparkovať vaše auto v Bratislave počas pobytu na dovolenke. Auto bude v bezpečí na dvore rodinného domu, za plotom, strážené kamerovým systémom. Pre väčší komfort poskytnem aj transfer na letisko a späť. Vzdialenosť je maximálne 15 minút,“ napísala v statuse Karolína.

Spresnila, že za jeden deň si účtuje 5 eur. Neskôr z toho vyplynulo, že transfer do/z Viedne je spoplatnený osobitne, dvadsiatimi eurami.

„Vrátane nočných časov, kedykoľvek, za čakanie z dôvodu meškania lietadla neúčtujem žiadny príplatok,“ vysvetlila podnikavá Bratislavčanka.

Reakcie komentujúcich na túto ponuku sa rôznili. Niektorí hovorili o výhodnej cene, iní o snahe sa obohatiť.

Jozef sa ženy opýtal: „Daňový úrad vie o vašej aktivite? Dávate aj potvrdenia o zaplatení?“

Peter si ho hneď podal: „Toto vás trápi najviac v dnešnej dobe?“

Miroslav pochválil takúto ponuku a nezabudol pridať „palec hore“: „Veľmi vďačná služba. Mal som možnosť riešiť takto parkovanie v Budapešti a Viedni. Odvezú, privezú, auto je v bezpečí.“

Úvahy „vrtákov“ o päťeurovom taxíku z Viedne do Bratislavy stopol Peter: „Ak pristanete v noci či nadránom, za 5 eur taxi nezoženiete, ani za 10. Vyskúšajte si to!“

Neskôr sa v rovnakej skupine objavila ponuka ďalšej Bratislavčanky, Lenky: „Ak hľadáte počas dovolenky s odletom z Bratislavy parkovanie, ponúkam na krátkodobý prenájom moje vnútorné garážové státie v krytej garáži novostavby, 5€/deň. Cesta na letisko autom/taxíkom trvá zhruba 20 minút. Môžeme sa dohodnúť aj na odvoze/dovoze.“

Využili ste už niekedy podobné ponuky? Podeľte sa so svojimi skúsenosťami s takýmto typom parkovania v komentároch k článku.


Ďalšie články